HÍRLEVÉL ARCHÍVUM     KAPCSOLAT
TISZTELT PARTNERÜNK VAGY LEENDŐ PARTNERÜNK !
Az alábbiakban szeretnénk felhívni figyelmét három vezető nyomaték technológiai cégre melyet vállalatunk képvisel a Magyar piacon. Nyomaték technológiai hírlevelünk a teljesség igénye nélkül készült, felvállalva azt hogy csak egy-egy szeletét mutatja be az adott gyárak programjának.Sok sok videót talál a termékek felhasználhatóságáról. Ha megörzi a hírlevelünk egyszer még hasznos lehet. A választék olyan hatalmas hogy javaslom érdeklődjenek kínálatunkról, vagy konkrét megoldási javaslatunkról munkatársainknál elérhetőségeinken.

A NYOMATÉK SZÓ EREDETE:

A "Torque" szó jelentése általánosságban "forgatóerő" vagy "forgatónyomaték", és széleskörűen használatos műszaki szakterminus. Azonban, az ókorban, a "Torque" szó jelentése nyaklánc volt. A kelták, -akik egész ókori Európát meghódították-, viselték ezt a nyakláncot magukon, mint a nemesség jegyét, hiedelmük szerint, ez jelképezte a szerencsét a harcba vonulás idején.

A nyomaték eredete tehát eme egyedi, személyes dísztárgyaktól ered. A "Torque' név az ókori rómaiaktól ered, mivel ennek a speciális nyakékeknek latin nyelven adták meg a nevét, és az sodort, spirális, csavart alakút jelent. A 'kanyar' és a 'forgás' latin megfelelőiből képezték a 'torquere' szót. A spirál alakú motívum a lélek szakrális szimbóluma volt abban az időben, így ezért ezek a személyes dísztárgyak szolgáltak Róma ellenségeinek a megkülönböztetésére. Mára természetesen a 'torque' szó jelentése megváltozott, és nem a nyakék csavarodó mintázatát jelöli.

A 'torque' szó mára inkább a csavar elfordulását, rögzítettségét és a forgató erőt jelenti. A jelképe sem a szerencsehozás a harcba indulásnál, sokkal inkább amulettként a biztonságot és az erőt hordozza.
NORBAR
"North Bar Tool Company" A vállalat 1942-ben a második világháború alatt jött létre. A társaság tulajdonosai ma is az alapító Bill Brodey leszármazottai. A NORBAR volt az első nyomatékkulcs gyártó amely kereskedelmi forgalomba kerülő nyomatékkulcsok gyártását megkezdhette. A II. világháború alatt a Rolls Rolls Merlin repülőgép motor tömítés nélküli hengerfejek meghúzásához a NORBAR gyártotta nyomatékkulcsokat használtak. A NORBAR nyomatékkulcsok új generációja a F1-ben is megállja a helyét ahogy ezt a Schumacher istállóban készült nyomaték hangja című videó is tanusítja.

A NORBAR cég bemutatkozó videójáért klikkeljen ide most.
TOHNICHI MF .-t
1949-ben alapították.Globális központja Tokyoban Japán fővárosában található. Termékeivel hozzájárult a Japán ipar Világsikereihez az elmúlt több mint 60 évben. Az elektronikai, autó, telekommunikáció ipar elismert beszállítója. Kézi adatgyűjtő csavarozó rendszereivel és a meghúzott csavarokat jelölő nyomatékkulcsaival számos olyan helyen jelen van, ahol fontos a meghúzott kötőelemekről az adatgyűjtés vagy a meghúzás láttatása az adott felületen.

A TOHNICHI cég bemutatkozó videójáért klikkeljen ide most.
TORQUELEADER
Több mint 74 éves gyártási tapasztalattal rendelkező Angol vállalat. A cég a szintén méltán híres GEDORE vállalat csoport tagja, fejlesztésük összehangolva termékkörük folyamatosan megújul. A vállalat energikus fejlődése mellett az unikális megcsúszó rendszerű.

A TORQUELEADER cég bemutatkozó videójáért klikkeljen ide most.A TÚLHÚZÁS ELLENI ÉS BIZTONSÁGOS VÉDELMI VONALAT VÁLLALKOZÁSÁNÁL A KÖVETKEZŐ ESZKÖZÖKKEL ERŐSÍTHETI:
KÖTŐELEM MEGHÚZÁS:
Slipping tools -
Megcsúszó nyomaték szerszámok:
Breaking Tools -
Megtörő nyomaték szerszámok:
Információ Link     Videó Link Információ Link     Videó Link
Double click -
Kettős kattanású nyomaték szerszámok:
Kattanós nyomatékkulcsok:
 
Információ Link     Videó Link Információ Link     Videó Link
KÖTŐELEM MÉRÉS:
Mérőórás nyomatékkulcsok:
 
Információ Link Információ Link    Videó Link
Digitális nyomatékkulcsok:
 
Digitális nyomaték/szögmérő kulcsok:
 
Információ Link     Információ Link     Videó Link
"Eredeti nyomaték" kulcsok:
 
Információ Link
KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK:
MÉRŐPADOK:
NORBAR : ISO nyomaték állvány:
Információ Link     Videó Link Információ Link
ADATFELDOLGOZÓK:
  T-BOX   TruCheck   PRO-Test 2   TST   TTT
  Információ
  Videó
    Információ
    Videó
    Információ
    Videó
    Információ
    Videó
    Információ
    Videó
MÉRŐCELLÁK:
Peremes felerősítésű     Statikus     Forgó
  Információ Link     Információ Link     Információ Link
JELADÓS NYOMATÉKKULCSOK:
egyszerű és gazdaságos
FM jeladós -nyomaték
érték gyűjtő
    POKA-YOKE rendszerek
 
    Vezeték nélküli jeladós
    kulcsok
  Információ
  Videó
    Információ
    Videó
    Információ

MINT EAST EUROPE KFT.    1103 Budapest, Koér u. 16. (Térkép link)
Tel: +36 1 431 8936     Fax: +36 1 431 8937     E-mail: mint@mint.hu