HÍRLEVÉL ARCHÍVUM     KAPCSOLAT
Hírlevél 2015/47
TISZTELT HÖLGYEIM ÉS URAIM!

Jelenlegi hírlevelünk későőszi NYOMATÉKKULCS AKCIÓNKRÓL szól, melyben az amúgy is népszerű nyomatékkulcsokra, és nyomaték termékekre 20% engedményt adunk 2015. december 31.-ig.

Akciós árainkal kapcsolatos bővebb információkat az alábbi katalógusunkban talál:
Ezen kívül bemutatjuk az ÚJ NORBAR nyomatékkulcsot.

A NORBAR ismét bebizonyította, hogy az immár 97 éve feltalált eszközt is lehet tovább és tovább fejleszteni - KÉNYELMESSÉ TENNI ÁLTALA A MUNKÁT - GYORSABBÁ A NYOMATÉK BEÁLLÍTÁSÁT - SZERELHETŐBBÉ-EGYSZERŰBBÉ AZ ALKATRÉSZEKET.

   


PILLANATKÉPEK A MÚLTBÓL

Az első nyomatékkulcs ötlete Conrad Bahr fejéből pattant ki 1918-ban, amikor egy olyan eszközre volt szüksége New York város földalatti víz és gőzhálózatának, mellyel a földalatti csőhálózat kötőelemeit biztonságosan és egyenletes nyomatékkal tudják meghúzni. Ezt a fejlesztést követően a járműgyártás hamar felismerte ennek a terméknek az előnyeit és a 20-as és korai 30-as években már a Chrysler és Ford bevezette a terméket a kapacitás és minőség növelés érdekében saját termelő üzemeibe.

   


EURÓPÁBAN és elsőként Angliában 1942-ben indult meg a North Bar Tool Co. cégnél (jelenlegi alakban a cég neve NORBAR) a nyomatékkulcsok gyártása a RollsRoyce Merlin vadász repülőgép motorok tömítés nélküli hengerfejekhez, ahol is fontos volt a precíz munkavégzés.
A fotóra kattintva rövid híradó bejátszást nézhet meg egy 1942-es Angol háborús propaganda filmből melynek címe: Engine for our planes - Repülőgépeink motorja - RollsRoyce Merlin, a Spitfire vadászgépek lelke


A JELEN
NorTronic videó:EvoTorque videó:
ÉS A JÖVŐ???

Fejlesztés-Alkalmazkodás
- az Új kihívásokhoz…
 
MINT EAST EUROPE KFT.

Üdvözlettel:

Szepesi Pál
Ügyvezető IgazgatóMINT EAST EUROPE KFT.    1103 Budapest, Köér u. 16. (Térkép link)
Tel: +36 1 431 8936     Fax: +36 1 431 8937     E-mail: mint@mint.hu